Installeren en onderhouden pelletkachel

Pelletkachel installatie

Het aansluiten en installeren van een pelletkachel lijkt op zich zeer eenvoudig. Toch worden er daarbij regelmatig fouten gemaakt, waardoor op de lange termijn de werking van de pelletkachel gaat afnemen. Daarom is ons advies om de pelletkachel door een vakman te laten plaatsen. Mocht u de plaatsing toch zelf willen doen, bereid het dan goed voor en maak de juiste keuzes. 

Pelletkachel CV installatie

Indien u heeft gekozen voor een pelletkachel CV, dan adviseren wij u zeker om de installatie te laten verzorgen door een vakman. De installatie van een Pelletkachel CV is een zeer specialistische klus, waarbij gemakkelijk verkeerde keuzes gemaakt kunnen worden. Een foute installatie hoeft niet direct gevolgen te hebben, maar kan op de lange termijn wel problemen veroorzaken.

Pelletkachel onderhoud

Onderhoud aan uw pelletkachel is minimaal 1 x per jaar noodzakelijk. Niet tijdig onderhoud plegen aan uw pelletkachel leidt zeker tot slecht functioneren of zelfs tot gevaarlijke situaties. Daarnaast is het aan te raden om 2-4 per week uw pelletkachel branderkamer en warmtewisselaar goed schoon te zuigen met een aszuiger. Net als bij de installatie lijkt het groot onderhoud eenvoudig uit te voeren. Maar bij het ontbreken van routine kan er toch een en ander fout gaan. Wij worden vaak bij storingen geroepen die zijn ontstaan nadat het onderhoud is uitgevoerd door de pelletkachel eigenaar. Daarom geldt voor onderhoud ook het advies om dit te laten uitvoeren door een pelletkachel specialist.

Pelletkachel onderdelen

Tijdens het onderhoud kan het noodzakelijk zijn om bepaalde onderdelen te vervangen. Het is raadzaam om van tevoren na te gaan waar de origenele onderdelen verkrijgbaar zijn. Dit voorkomt teleurstellingen achteraf. Als u het onderhoud laat uitvoeren, vraag dan vooraf of het bedrijf wel de juiste onderdelen op voorraad heeft. Ook is het van belang dat de juiste onderhoudshandleiding aanwezig is, met instructies over hoe het onderhoud uitgevoerd dient te worden.