pelletkachel werking

Werking pelletkachel onlinepelletkachels.nl

Een pelletkachel is een volledig geautomatiseerde houtkachel. Het verschil met een houtkachel is echter dat de verbrandingslucht en de brandstof automatisch worden gedoseerd en afgestemd op de warmtebehoefte. Ook heeft de pelletkachel een warmtewisselaar waarin de temperatuur van de verbrandingsgassen wordt overgegeven aan de lucht in de ruimte. Omdat de lucht geforceerd door de warmtewisselaar wordt geleid, gaat er veel minder energie verloren dan bij een houtkachel. Immers, een houtkachel moet de warmte uitstralen en hierdoor is de warmteoverdracht naar de ruimte minder efficiënt dan bij een pelletkachel.

 

Hoe onsteekt een pelletkachel 

De pelletkachel zal tijdens de opstartfase hete lucht produceren. Er is een gloeibougie in een buisje geplaatst. Zodra de gloeibougie heet wordt zal de lucht, die door het buisje stroomt, de energie meevoeren naar de pellets. De hete lucht blaast tegen de pellet aan en zal ontsteken bij een bepaalde temperatuur. 

 

Doorsnede pelletkachel

In onderstaande doorsnede van een pelletkachel kunt u in detail de pelletkachelwerking van de verschillende onderdelen bekijken.

 

Doorsnede pelletkachel

 

Biomassa verbrandingsketel

In een pelletkachel wordt biomassa verbrand en omgezet in verwarmingsenergie.Door op deze manier uw woning te verwarmen draagt u bij aan een beter millieu. Dat heeft onze overheid ook ingezien en daarom is sinds 2016 de ISDE subsidie in het leven geroepen. De subsidie is bedoeld om mensen te motiveren hun woningen te verwarmen door middel van biomassa brandstof. Het subsidiebedrag is afhankelijk van het vermogen en het type kachel en ligt tussen de €500,- en €4000,-