Pelletkachel subsidie in 2017

Vanaf 1 januari 2016 heeft de Nederlandse regering een subsidie gelanceerd om duurzame energie te promoten. De in het leven geroepen (ISDE): Investerings Subsidie Duurzame Energie moet mensen stimuleren meer alternatieve biomassa energie te gaan gebruiken. Sterker nog, dit is de eerste aanzet om in de toekomst volledig zonder traditionele energie woningen te voorzien van warmte. 

Welke pelletkachel toestelen komen in aanmerking

In eerste instantie moeten alle pelletkachels, welke in aanmerking komen voor de subsidie, aan de gestelde voorwaarden voldoen wat betreft de uitstoot van fijnstof, CO2 etc. Zodra het toestel daanaan voldoet geeft de RVO een code aan het toestel die terug is te vinden op de apparatenlijst van het RVO.


Hoogte van de Subsidie

Het bedrag dat u terug kunt krijgen hangt af van het gekozen toestel en vermogen:

* Blaast het toestel warme lucht

Minimaal €500,- subsidie (bedrag neemt toe boven de 10 Kw)

* Pelletkachel CV moederhaard 

Minimaal €1.400,- subsidie (bedrag neemt toe boven de 32 kW)

* Pelletketel CV

Minimaal € 2.500,- subsidie (Bedrag neemt toe boven de 36 kW)

 

Aanvragen Pelletkachel Subsidie

Het aanvragen van de subsidie is persoons gebonden. De subsidie kan worden aangevraagd via de website van het RVO. Hier kun je inloggen met je Digi-D en de factuur met bewijs van betaling uploaden. Tevens staat de Meldcode van het toestel ook vermeldt op de factuur. Dit zijn dan ook de twee belangrijke items welke het RVO nodig heeft om de subsidie toe te kennen.

Subsidie Apparaten lijst RVO

Op de website van het RVO staan alle goedgekeurde toestellen op de apparaten lijst. Alle onlinepelletkachels.nl toestellen staan vermeldt onder fabrikant AMG S.p.A.