Pelletkachel subsidie

Subsidie op pelletkachels

Sinds 2016 zit er subsidie op de aanschaf van pelletkachels, de zogenoemde ISDE subsidie. De verwachting is dat deze subsidie tot 2021 wordt verstrekt. Het minimale subsidie bedrag is € 500,- voor een goedegekeurde pelletkachel. Wanneer u een pelletkachel koopt met met meer dan 10kW vermogen dan ontvangt u nog eens €50,- extra voor elke kW daarboven. Via de volgende link kunt u vinden of de pelletkachel die u wil goedegekeurd is voor de subsidie:https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/investeringssubsidie-duurzame-energie-isde/apparaten-isde/pelletkachels.

Een pelletkachel ter vervanging van een houtkachel of open haard

Pelletkachels zijn uitermate geschikt ter vervanging van een bestaande open haard of houtkachel. Dit omdat pelletkachel veel minder fijnstof uitstoten en veel efficienter woonruimtes verwarmen.

ISDE - Investeringssubsidie duurzame energie

De pelletkachel is 1 van de apparaten die vallen onder de Investeringssubsidie duurzame energie(ISDE). Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) staat welke apparaten hier nog meer onder vallen.

Energiebespaarlening

Wilt u ook graag het milleu helpen door een pelletkachel aan te schaffen, maar beschikt u momenteel niet over de financiële middelen, dan kunt ook een Energiebespaarlening afsluiten. Op de site van het Energiebespaarfonds staat hier meer informatie over.