Pelletkachel vermogen keuze

Pelletkachel keuze

Bij de aanschaf van een pelletkachel moet er een aantal keuzes gemaakt worden voordat de juiste pelletkachel geselecteerd kan worden. Om de juiste keuzes te kunnen maken dient er een aantal antwoorden gevonden te worden op specifieke vragen. De vragen zijn gebaseerd op uw wensen- en eisenpakket.

De vragen die gesteld moeten worden zijn in verschillende lagen opgebouwd en bestaan per laag uit verschillende stappen. Hieronder zijn de vragen trapsgewijs uitgeschreven.
Ze dienen als leidraad en zijn niet bedoeld als dwingend advies.

Soort pelletverwarming

Passend bij uw wensen- en eisenpakket kunt u kiezen uit verschillende manieren van pelletverwarming. Bepaal hieronder welke methode u wenst en zoek in de bewuste catagorie wat voor u de beste optie is.

Wilt u lokaal verwarmen door middel van warme lucht 

Kies 'lokale luchtkachel'

Wilt u meerdere ruimtes verwarmen door middel van warme lucht

Kies 'kanalisatie/lucht kachel'

Wilt u centrale verwarming door middel van een kachel in de woonkamer

Kies 'CV pellet moederhaard'

Wilt u centrale verwarming door middel van een ketel in b.v. de garage of bijkeuken

Kies 'CV pelletketel'

Welk vermogen is er nodig

Hieronder kunt u een aantal stappen vinden die u na kunt gaan om het vermogen van uw pelletkachel te bepalen.

Stap 1:

Hoe groot is de te verwarmen oppervlakte

Wat is de oppervlakte/inhoud van de ruimte die u wilt gaan verwarmen.

Stap 2:

Hoe goed is de ruimte geïsoleerd

De isolatie van de ruimte speelt een belangrijke rol bij het verwarmen van een vertrek door een pelletkachel. Een slechte isolatie van de ruimte kan ervoor zorgen dat uw pelletkachel het niet of net wel kan verwarmen. Ook wanneer de specificatie aangeeft dat het vermogen toereikend is voor uw ruimte, kan de isolatiegraad zodanig zijn dat het vermogen niet genoeg is. Als er een pelletkachel wordt gekozen met een te laag vermogen ten aanzien van de ruimte, zal de kachel veelvuldig op de hogere standen moeten branden om de gewenste temperatuur te bereiken. Hierdoor zal de kachel meer geluid maken. Het is dus van groot belang om bij de aanschaf de juiste factoren zorgvuldig te wegen!

Stap3:

Hoofd- of bijverwarming

Of de kachel als hoofd- of bijverwarming gaat fuctioneren, is nogal bepalend voor het vermogen. Als de pelletkachel als bijverwarming moet dienen en in hoofdzaak voor sfeer en comfortabele warmte moet zorgen, wordt het vermogen meer ondergeschikt ten aanzien van eisen en wensen dan wanneer het hoofdverwarming moet worden. 

Stap 4:

Functie van de ruimte

Bij de functie van de ruimte kan men denken aan een woonverblijf of bijvoorbeeld een hobby- of schuurruimte. In het laatste geval is het niet altijd nodig om de ruimte naar 20 graden te brengen. In dat geval kan er ook voor iets minder vermogen gekozen worden.

Design van de pelletkachel

Zodra er antwoorden zijn gevonden op bovenstaande vragen, kan de derde fase van het selectieproces 'pelletkachel' beginnen. De antwoorden die nu gevonden moeten worden,
zijn van meer esthetische en financiële aard.

Stap1:

Welk design past bij uw interieur

Klassiek - strak - nostalgisch - klein - groot - smal

Stap 2:

Welke kleur kachel moet het worden

Rood - zwart - wit - brons - geel - grijs, etc.

Stap 3:

Welke budget is er te besteden

Hoeveel geld wilt u besteden aan de pelletkachel

 

De Pelletkachel Beslissing

Nadat u zorgvuldig alle vragen hebt doorlopen en er antwoorden zijn gevonden, kan er gekozen worden. Het voorgaande proces heeft misschien geleid tot langdurig wikken en wegen
en het heeft wellicht discussies opgeleverd, maar u bent er bijna. Nu alleen nog even online bestellen bij Onlinepelletkachels.nl en het genieten en besparen kan beginnen.

Succes!