Isoleren

Het is ook belangrijk om te gaan isoleren als u van plan bent om een pelletkachel te kopen.

Kruipruimte isoleren

Wanneer u er aan denkt om uw kruipruimte te isoleren kan u een keuze maken uit een divers aantal isolatiematerialen. U keuze op dit vlak zal grotendeels ook bepalend zijn voor het prijskaartje dat u moet betalen. Wat dat betreft moet u er rekening mee houden dat het gebruik van schelpen vrij duur is.

In vergelijking met bijvoorbeeld isolatieparels ligt de prijs van schelpen gemiddeld €5 euro per vierkante meter hoger. Vergelijken we de prijs met isolatiematten dan kan het verschil oplopen tot €8 euro per vierkante meter.

Dak isoleren

In de eerste plaats is een dak natuurlijk bedoeld om uw huis te beschermen tegen de weersinvloeden. Het is hiervoor belangrijk dat een dak waterdicht is, maar ook het behouden of juist buiten houden van warmte is een belangrijke functie. Daarvoor is een goede dakisolatie onmisbaar. Als u niet tevreden bent over de isolatie van uw dak, is het aan te raden er eens een gespecialiseerde isolatiebedrijf naar te laten komen kijken.

Door een nieuwe laag dakisolatie zullen uw stookkosten flink dalen. De eenmalige flinke kosten van het aanleggen van de dakisolatie zult u dus in de loop der tijd terugverdienen. Voor volledige dakisolatie betaald u namelijk een aardige prijs, bij een dakoppervlakte van 70 vierkante meter en zoldervloer van 50 vierkante meter kunt u de volgende prijzen verwachten.

Voor het isoleren van de binnenkant van een schuin dak ongeveer 2000 euro. Het laten isoleren van de buitenzijde van een schuin dak kost dan om en nabij de 4000 euro. Voor het isoleren van de zoldervloer kunt u uitgaan van ongeveer 1500 euro. Het isoleren van de zoldervloer is een voordelige optie wanneer de zolder niet als woonruimte wordt gebruikt. Voor het isoleren van een plat dak van deze omvang zullen de kosten ongeveer 3500 euro bedragen. De kosten van dakisolatie kunnen per aanbieder zeer sterk verschillen, daarom is het raadzaam voor u de klus laat uitvoeren meerdere offertes aan te vragen. Dit kan u een hele flinke besparing opleveren. Ook valt er op het gebied van dakisolatie genoeg te kiezen qua materiaal. U kunt uw huis laten isoleren met EPS, PIR, PUR of glaswol. De isolatie specialist zal u graag vertellen welk materiaal voor uw huis het meest geschikt is.